cidetr'ye Reklam Ver!
Geri git   Cide Yöresel Platform > Türklük Ve İslamiyet > Türkler ve Türkçe Bölümü > Atatürk
Kendini Tanıt Şifremi Unuttum Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Cezalı Üyeler Bütün Forumları okunmuş kabul et

Atatürk Bizlere Bu Vatanı Hediye eden Şuan Bu Vatanda Var olmamızın ana Sebebi Olan atamız atatürk Ve silah arkadaşlarıyla İlgili Tüm Konular

LinkBack Seçenekler
Alt 08-03-2007   #1 (permalink)
Unutulmazlar

Dünya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ettiği Teşekkür: 1.773
793 Mesajına 1.385 Kere Teşekkür Edlidi
Konular: 282
Tecrübe Puanı: 10 Dünya is on a distinguished road
Standart Atatürk'ün Arap Kralına müthiş lafı..

Atatürk siyasi bir görüşme için Arabistana gider.Arabistan kralı kendi yaverinden kahve yapmasını ister Atatürk de aynı şekilde kendi yaverinden.Kısa süre içerisinde Arap yaver kralına kahveyi taktim eder ve uzaklaşır.Hemen ardındanda Türk yaver gelir ama gelirken ayağı takılır ve kahveyi yere döker.Arap kralı alaycı bir şekilde Türk yaverin bir kahveyi bile getiremediğini kendisinin ne işe yarayacağını söyler ve kendi yaverini üstün gösteren sözler söylemeye başlar..Atatürk Arap Kralının sözünü bitirmesini bekler ve bu olaya müthiş bir cevapla karşılık verir.''BEN HALKIMA HİÇBİR ZAMAN HİZMETÇİLİK YAPMAYI ÖĞRETMEDİM"
Alt 08-20-2007   #2 (permalink)
maviyeşil

maviyeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 1609

ah be Atam; uyansan da görsen ülkenin halini. kimlere hizmet eder olduk. bize hizmet etsin diye seçip başımıza getirdiklerimize biz hizmet ediyoruz, hem de ayağımız takılmadan. ah Mustafa Kemal'im ah! keşke uyansan da çelme taksan ayağımıza; keşke uyansan da bizleri de uyandırsan. senden sonra nice arap kralı timsali insanlar geldi başımıza, değil kahve ikram etmek, ayakkabılarını bile siler olduk. ah Mehmetçik ah! sıra sana geldi hizmet etmekte, bir sendin bu soygunculara pabuç bırakmayan, senin de başına getirecekler soyguncu bir yılan. ah Atam ahhh!! Uyan da gör halimizi; gençlik bilgisayar başlarında, kafelerde, uyuşturucuların, alkolün, fuhuşun kucağında çürüyüp giderken, nice efendiler türedi başımıza. ah be Atam; bilsen bizleri nelerle uyutuyorlar, bir grup mankenin fuhuş hayatı bizlere aile hayatı diye yutturuluyor, biz saf millet de merakla ekran başında bekliyoruz, bir gurup şarkıcı türkücü takımının birbirine laf atmalarını ellerimizde çekirdeklerle izliyoruz, o eski komşu ziyaretleri yok artık. Mesenen varsa hayat kolay. Ah be Atam; bilseydin bu hallere düşecektik, yine de kurtarır mıydın bizi avrupanın elinden? Sen kurtarırdın Atam; sen yine de bize bir şans verirdin. şimdi İstanbulun semâlarına yeşil yeşil ağaçlar değil rengârenk gökdelenler yükseliyor; dinimiz imânımız var diyen imansızlar toprağımızı karış karış satıyor; parası pulu olmayan millete koca koca alışveril merkezleri yapılıyor, ah be Atam; sen bizlere konuşma özgürlüğü verdin ama konuşmak isteyen herkes şimdi içerde yatıyor ve buna Adalet deniyor... Atam, kalk yerinden, bir osmanlı tokadı savur yüzümüze, yoksa bu Gençlik elden gidiyor. ülkenin başına yavaş yavaş bir hanedanlık geliyor; Atam; uyan da kükre o berrak sesinle, gençlik sanalda uyuyor, gençlik televizyonlarla hipnoz oluyor.

ah be atam; Sen milletine Hizmetkârlığı öğretmedin ama yeni nesil artık hizmetkâr olarak doğuyor.

(yazı alıntı değildir)
Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Mehmet37 (08-20-2007)
Alt 07-15-2008   #3 (permalink)
Yeni Üye

Gecesahini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ettiği Teşekkür: 0
0 Mesajına 0 Kere Teşekkür Edlidi
Konular: 0
Tecrübe Puanı: 0 Gecesahini is on a distinguished road

bu hikaye öyle değil.
Olay ingiliz kralı misafir edilirken oluyor ve de İstanbul'da oluyor.
Uşak yere düştükten sonra " Bu millete herşeyi öğrettim ama uşaklık etmeyi öğretemedim " diyor.
Gecesahini isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler