08-27-2007
|
#1 (permalink)
|
|
Yönetici
Ettiği Teşekkür: 298 974 Mesajına 2.175 Kere Teşekkür Edlidi
Konular: 1678
Tecrübe Puanı: 10 
|
Azdavay İlçesi'nde Gezilip Görülebilecek Yerler
Azdavay denilince ilk akla gelen mekanlardan birisi “AŞIKLAR KÖPage RankingÜSÜ” dür. İstanbul’da bulunan boğaz köPage Rankingülerinin küçük bir minyatürü şeklinde Devrekani çayı üzerine, Merkez Mahallesinden Karşıyaka Mahallesine geçiş için inşa edilen bu köPage Rankingü, şehre gelenler için ilgi odağı haline gelmiştir.
Çatak Kanyonu; Bir doğa harikası olan Azdavay “Çatak Kanyonu”, ilçe merkezine 6 km. uzaklıkta olup, yer yüksekliği yaklaşık 1000 m, geçilebilir uzunluğu 7 km.dir.
Medil Mağarası; Azdavay İlçe merkezine 8 km olup, 7 km.si araçla, 1 kmsi orman içi patika yoldan yaya yürüyüşü ile ulaşılmaktadır. Pamukkale’nin gün görmemiş yüzü olarak adlandırabileceğimiz Medil mağarası, M.Ö. dönemlerde bir sığınak veya ibadethane olarak kullanıldığı tahmin edilmektedir.
Mesire yerleri olarak, Akcasu (Vali Tevfik SIRRIGÜR Çeşmesi), Suğla Yaylası, Mercimeklik Kayası, Kız Kayası, Tabaklı Kayası vb. doğal güzelliği ve turizm açısından doğa harikasıdır.
|