|
|||||||
| Kendini Tanıt | Şifremi Unuttum | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Cezalı Üyeler | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yönetici
Ettiği Teşekkür: 2.695 2.187 Mesajına 3.778 Kere Teşekkür Edlidi Konular: 2998
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
Rektör İnebolu’da Su Ürünleri Fakültesi’nde incelemelerde bulundu.
Rektör Prof.Dr.Bahri Gökçebay, beraberindekilerle birlikte Su Ürünleri Fakültesi’ni yerinde inceledi. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Bahri Gökçebay, Su Ürünleri Fakültesi’nin açılamayacağının belli olmasından sonra yüksekokul beklentisi içine giren İnebolu’yu ziyaret etti. Hükümet Konağı önünde kaymakam İlhan Karakoyun ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Rektör Gökçebay, ilk olarak ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki Erkekarpa Köyü’nde bulunan Su Ürünleri Fakültesi’nin binasını inceledi. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bahri Gökçebay, İnebolu ilçesine giderek Su Ürünleri Fakültesi’ni inceledi ve İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılan toplantıya katıldı. Yapılan toplantıya Rektör Gökçebay, yardımcısı Prof. Mevlit Beyribey, Kaymakam İlhan Karakoyun, Belediye Başkanı İdris Güleç, Meclis Üyeleri, İGM üyeleri, kurum ve kuruluş daire amirleri ve vatandaşlar katıldılar. Rektör Gökçebay beraberindekilerle birlikte Su Ürünleri Fakültesini yerinde inceledi. Su ürünleri Fakültesi’nin bazı bölümlerinde heyelan oluştuğu, okulun olduğu yerde de heyelan olup olmadığının jeologlar tarafından hemen incelenerek raporunun hazırlanmasını istedi. 4 katlı Fakülte binasını ve çevresini gezen Rektör Gökçebay, daha sonra Cünürye Mahallesi’nde İnebolu ve Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın desteğiyle yaptırılacak öğrenci yurdunun arsasına baktı. İnebolu’ya rektör yardımcısı Prof.Dr. Mevlüt Beyribey’le birlikte gelen Prof.Dr. Bahri Gökçebay, İnebolu’da açılacak meslek yüksekokulunun alt yapısını oluşturacak liselerden olan Anadolu Lisesi ile Anodulu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ni de gezdi. Okul müdürlerinden çeşitli bilgiler alan Rektör Gökçebay, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslik Lisesi’nin uygulama otelini de gezdikten sonra okul müdürü Şükrü Bayraktar’ın makamında bir süre dinlenerek çay içti. İnebolu’da Türk Ocağı’nı da ziyaret eden Rektör Prof.Dr. Gökçebay daha sonar Ticaret ve Sanayi Odası lokalinde bazı kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya geldi. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bahri Gökçebay, burada yaptığı açıklamada, İnebolu’da 2 programla Meslek Yüksekokulu açmayı planladıklarını belirtti. Aralarında İnebolu’nun da bulunduğu 6 ilçeye meslek Yüksekoulu açılması için YÖK Genel Kurulu’ndan onay aldıklarını vurgulayan Gökçebay, bunların arasında İnebolu’nun da bulunduğunu Belirtti. Gökçebay, ‘İnebolu’da ilk yıl 140-150 öğrenciyle öğretime başlayabiliriz. Bu sayının 5 yılda bine çıkmasını hedefliyoruz. Ama su ürünleri fakültesi inası 2 programla 2 yıl içinde kapasitesini doldurur. Daha sonra ek binaya ihtiyaç duyulur. Bunu şimdiden göze almalısınız’ dedi. İnebolu’da meslek yüksekokulunun açılması için herhangi bir maddi kaynak sağlayamayacaklarının da altını çizen Rektör Gökçebay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir söz vardır. Kelin merhemi olsa önce başına sürer. Ben okul için 1 kuruş para veremem. Ben öğrenci ve öğretmen veririm. Bir de sınıfların sıra ve masalarını gönderirim. Bunun dışında ne gerekiyorsa, arabasından bilgisayarlarına kadar İnebolu olarak sizler karşılamalısınız. Meslek Yüksekokulu çok önemlidir. Bence ileride büyük ilçelerde üniversitelerin kurulacak. O nedenle alt yapıyı geliştirmemiz lazım. İnebolu bir sahil kenti. Ankara’ya da yakın. Bence öğrenciler buraya akın edecekler. İnebolu bu bakımdan şanslı. Her geçen yıl hızlı bir artış olacağını tahmin ediyorum. Meslek yüksekokulunun bir an önce açılabilmesi için büyük çaba gösteren İnebolu Kaymakamı İlhan Karakoyun, Doğan marka makam aracını okula tahsis etmeyi önerdi. Kaymakamın bu önerisi üzerine Rektör Gökçebay, ‘Kaymakam bey aracınız sizde kalsın. Bize sıfır bir araba ayarlayın. Bu çok zor bir şey değil’ şeklinde konuştu. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay toplantıdaki konuşmasında İnebolu’nun yüksekokul için çok geciktiğini söyleyerek eleştiri de getirdi. Gökçebay, ‘Ben göreve 21 Mayıs 2007 tarihinde atandım. O zaman İnebolu’da kaymakam yoktu. Cideliler 1 hafta sonra ellerinde Saltanat kayığı maketiyle gelip beni ziyaret ettiler ve ilçelerine yüksekokul istediler. Şimdi Cide’de yüksekokul bu sene açılıyor. Onlar çok hızlı hareket ederek bu işi başardılar. Ancak İnebolu’dan bana gelen bile olmadı. Sadece telefonla arayıp hayırlı olsun dediler. Kaymakam bey yurt dışından döndükten sonra beni ziyaret ederek ilk adımı atmış oldu. Yani kaymakamınız yurt dışından gelip göreve başlamasaydı hala bu konuda bir girişimde bulunamayacaktınız. 8 aydır yanıma gelmediniz diye konuştu. Belediye Başkanı İdris Güleç’in de katıldığı toplantıda Su Ürünleri Fakültesi seçimi konusundaki eleştirilerini sürdüren Bahri Gökçebay, ‘su ürünleri fakültesi’ni açsaydık ne olacaktı? Belediye Başkanı ve diğer bazı kişiler belki birkaç kişi fakültemiz var diye belki sevineceklerdi. Başka da bir işe yaramayacaktı’ dedi. Rektör Gökçebay, İnebolu Su Ürünleri Fakültesi binasının öğretime açılabilmesi için başlangıçta 5 sonunu ortaya koyduğunu belirterek, bunların ulaşım, araç, su, heyelan ve bilgisayar olduğunu belirtti. Kaymakam ilhan Karakoyun’un su sorununu çözüme kavuşturacaklarını belirtmesi üzerine Rektör şöyle konuştu: ‘Burada heyelan konusu da var. Burayı açar da heyelan nedeniyle öğrencilerin başına bir şey gelirse bunun vebali büyük olur. Bunun altından ben kalkamam. Onun için Rektör Yardımcımız Ankara’ya Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na giderek buranın toprak analizlerinin yaptırılmasını isteyecek. Jeologlar gelip burada inceleme yapacak. Eğer heyelan tehlikesi yoksa burayı açarız. Ama heyelan tehlikesi varsa bu binayı öğretime açamayız” İnebolu’da yüksekokul açılabilmesi için gereken maddi kaynak kampanya düzenlenerek karşılanmaya çalışılacak. Kaymakam ilhan Karakoyun toplantıda bu konuda çalışmayı anlatırken kampanya düzenlenmesi için Vali Nurullah Çakır’la görüştüklerini ifade etti. İnebolu Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın öncülüğünde açılması planlanan kampanyaya tüm hemşehrilerimizin güçleri oranında katkılarını isteyeceklerini vurgulayan Kaymakam Karakoyun, ‘İnebolu yüksekokulu için ellerimizi cebimize atacağız. Herkes elbirliği ile bunun gerçekleşmesi için çalışacak’ diye konuştu.
|
| Recep Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
Mehmet37 (11-26-2008)
|
![]() |
| Etiket : abana koy dernek, bahri gokcebay, cide inebolu, fakulte, inebolu su urunleri |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|