|
|||||||
| Kendini Tanıt | Şifremi Unuttum | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Cezalı Üyeler | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Irmaklı
![]() Üyelik tarihi: May 2007
Ettiği Teşekkür: 353 93 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi Konular: 73
Tecrübe Puanı: 2
![]() |
Kurucaşile Cide arası keyifle giderken gözümüz bir koya takıldı. İndik araçtan ve aşağıya doğru az yürüdük. Nur yüzlü yaşlı bir nine ile yaşı 60’a yaklaşmış oğlu karşıladı bizi. Cide’ye 14 km yakınlıkta yer alan bu harika koyun adı Gideros imiş.
Adeta denize saklanmış ve istediğine görünen bir denizkızı gibi silueti hoş ve seyri zevkli. Vakit akşama yaklaşmıştı; güneşin yorgun ışıkları denizin üstünde dalgalar ile eğleşiyor, ağaç kümelerinden gelen kuş sesleri yavaş yavaş çoğalıyordu. Amcanın adı İsmet Uçkan imiş. Yıllarca Zonguldak’ta madenden ekmeğini kazanmış, emekli olduktan sonra da vaktini bu gizemli koyda geçirmeye başlamış. Yaz gelince koya gelir, gelen gidenle ilgilenir, sohbet eder, ikramda bulunurmuş. Küçük ama güzel de bir bahçesi vardı amcanın. Güller, çiçekler gözümüzü dinlendirirken henüz dikilmiş biber ve domates fideleri de bahçenin yeşilliğini tamamlıyordu. Bahçede denize en yakın masaya oturduk. İsmet amca bize hemen bir çay demledi. Bir iki üç derken dörder bardak içtik afiyetle. Çaylar nefisti, yol yorgunluğumuzu aldı, sohbetimizi koyulaştırdı. Bahçe, biraz da açık müzeye benziyordu. Oturduğumuz yerden gördüğüm bazı eşyaları not ettim: Düven, at arabası, tekerlek, dirgen, demir tarağı, saban, yaba, boyunduruk… Yolunuz bu yaz oralara düşerse Gideros’a ve İsmet amcaya (0366 871 82 63) uğrayın, güzel bir çay demletin. İsterseniz bal, köfte, salata da isteyin yanına veya "kendiniz pişirin ve yiyin." Çaylardan sonra tekrar koyulduk yola. Biz yokuşu çıkarken 90’ları aşmış Hatice nine akşam namazı için çimene seccadesini seriyordu. Kâh deniz gören kâh dağa tırmanan, ikide bir daralan yollardan ve virajlardan gece karanlığına daldık. Araçta üç kişi idik, üçümüz de "buraya bir daha uğramalıyız" dedik. alıntıdır................... Erol Erdoğan/Milli Gazete
Konu özer tarafından (10-18-2007 Saat 11:25 PM ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Özel Üye
![]() Üyelik tarihi: May 2007
Ettiği Teşekkür: 20 81 Mesajına 92 Kere Teşekkür Edlidi Konular: 77
Tecrübe Puanı: 2
![]() |
muhteşem milliyet gazetesine çıktığını bilmiyordum ama.en büyük zevkim giderosta yemek yemek, sandalla gezmek ve oradaki ağaçlardan dut yemek. herkese tavsiye ederim
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Unutulmazlar
Ettiği Teşekkür: 1.200 449 Mesajına 683 Kere Teşekkür Edlidi Konular: 119
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
ha ha ha... valla ben yazın köye gittimmi giderosa mutlaka giderim orada yüzerim zıpkınla avlanırım (daha doğrusu balık peşinde koşarım) yeme içme akşama kadar oralarda takılırız tüm aile...kurucaşile tarafından aşağıya stabilize yol var aradan inerseniz tinaa nın yeri diye geçiyor ve yençiköylü mustafa abi işletiyor balık çeşitleri ızgaralar içecekler mevcut, ayrıca mangal var kendinizde bişeyler yapabilirsiniz(midye, pavurya, balık ...)tatlı su duş ve tuvalet mevcut...
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|