cidetr'ye Reklam Ver!
Geri git   Cide Yöresel Platform > Kastamonu Genel > Kastamonu İlçeleri > Devrekani
Kendini Tanıt Şifremi Unuttum Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Cezalı Üyeler Bütün Forumları okunmuş kabul et

LinkBack Seçenekler
Alt 01-18-2008   #1 (permalink)
Yönetici

Recep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ettiği Teşekkür: 2.700
2.222 Mesajına 3.843 Kere Teşekkür Edlidi
Konular: 2999
Tecrübe Puanı: 10 Recep is on a distinguished road
Standart Devrekani-Beyler Barajı

Devrekani ilçesinin 9 km. kuzey batısında Fakılar ve Karayazıcılar köyleri arasında ince su deresi üzerine kurulan bu barajın yapımı 1993 yılında tamamlanmış olup, Devrekani ve Seydiler ilçeleri toprakları sulanması planlanmıştır.
Bir kısmı tamamlanan kanalların bitirilmesine çalışılmaktadır. Bitirildiğinde ,2458 hektar Devrekani,2675 hektar Seydiler toprakları olmak üzere toplam 5133 hektar arazi sulanacaktır.

İn balığı , tatlı su kefali, alg gurupları, funguslar, bentik omurgasızlar en çok bu gölette bulunmaktadır.
Ayrıca pullu ve aynalı sazan ,gümüş balığı, gökkuşağı alabalığı bulunmaktadır.
Beyler Barajı Bilimsel olarak ta çok önemli bir yere sahip bulunmaktadır.14.03.2002 günlü Milliyet Gazetesinin Haberine göre,
“HACETTEPE Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal Tunoğlu tarafından, Türkiye’de ilk kez dinozorlar dönemine ait "Denizlerin Dinozoru" olarak bilinen bir fosilin kalıntısı bulundu. Tunoğlu, "Türkiye Jeoloji Kurultayı"nda konuyla ilgili bir bildiri sundu.
TUNOĞLU, fosil kalıntılarını, Kastamonu ilinin Devrekani ilçesinde yer alan Beyler Barajı çevresinde bulduğunu bildirerek, "Kalıntılarını bulduğumuz fosiller, 70 milyon yıl öncesine ait Dinozorlar Dönemi’nde yaşamış ve ‘denizlerin dinozoru’ olarak da bilinen türe ait" dedi.”
Benim gibi Doğa sever,ve fotoğrafçılar içinse Kastamonu’nun en güzel gün batım fotoğraflarını çekme yeridir.En acemilerin bile kolaylıkla balık tuttuğu yerdir.Kişisel tarihimde ise bu barajın oldukça önemli bir yeri vardır.Örneğin,ilk olarak balık tutarken burada baraja düştüm,Hem de kıştı..Sonra ilk kez bana burada kene yapıştı,epey korkulu anlar yaşamama sebep oldu.İlk olarak bir kayanın isim babası oldum.Aşıklar Kayası adını şimdilik benden başka kimse bilmese de olsun önemi yok.Benim bilmem yeterli…!
İşte bu Beyler Barajı her mevsim ayrı güzel.Eğer editör hepsini yayınlarsa daha iyi anlaşılacak,teknik nedenlerle yayınlanamazsa özelime mail atın size yollayım.
Sibirya soğuklarından hepimiz gibi bende şikayetçiyim.Evde sular donuyor,yolda yürürken kayıyoruz,araçlar zorlanıyor.Ama mübarek mevsimin güzelliği şehirde değil arazide anlaşılıyor.Size şöyle anlatayım.30 cm yada daha fazla bir kar hem de kristalize bir kar.Bir mücevher gibi parıldıyor.Tane tane elinizden,ayaklarınızın altından kayıyor.Bir çocuk sevinciyle benden önce kimsenin basmadığı karları yara yara barajın kenarına kadar büyük bir zevkle indim.Diğer yoldan gelen bir kısım arkadaşlar,barajı çoktan keşfedip üstüne üstlük birde yazıyla donatmışlardı bile..Aşıklar Kayası ise tepesine yağan karlarla daha bir gizemli hale gelmişti.
Beyler Barajında şu anda muhteşem kar ve kış manzaraları var.Bir hafta sonu mangalınızla birlikte ,tabi kar tipi lastikleriniz ve zincirleriniz yanınızda olmak kaydıyla çoluk çocuğu da alın gelin.İnanın Uludağ’a,Ilgaz’a gitmiş kadar olursunuz.
Fazla gecikmeyin yalnız çünkü bu güzellik fazla sürmüyor,Hele bir de havalar ısınırsa…Siz en iyisi bu hafta sonu gelin…

Recep isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2008   #2 (permalink)
Kurucu Üye

Mehmet37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ettiği Teşekkür: 1.828
1.286 Mesajına 2.973 Kere Teşekkür Edlidi
Konular: 517
Tecrübe Puanı: 10 Mehmet37 is on a distinguished road

Bilgiler için Teşekürler recep

Forumumuzda "Türkçe konuşma ve yazma" kampanyamız vardır,
Ve yazılan tüm içeriğin "Türkçe" olması zorunludur.! Forum içerisindeki sohbet alanında, açacağınız konularda ve yazdığınız mesajlarda, Lütfen buna dikkat edelim.!..
Mehmet37 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Etiket : ,

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler