|
|||||||
| Kendini Tanıt | Şifremi Unuttum | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Cezalı Üyeler | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yönetici
Ettiği Teşekkür: 298 976 Mesajına 2.185 Kere Teşekkür Edlidi Konular: 1678
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
DEVREKANİ YÖRESİNDE MANİ Devrekani yöresinde mani derken sadece bölgeye has bir çeşit bulmak imkansızdır. Genel olarak söylenmiş maniler ve atışma örnekleri az da olsa görülmektedir. Bedenen tarlada ,bahçede çalışanların bir dinlenme, yorgunluk atma yoludur. Atışmadır. Yarışmadır. Aşk ve ihtiras manileri yanında çekişli (kavgalı) maniler göze çarpmaktadır. İşte bunlara bir örnek. Başakpınar köyü çevre incelemesinden alınan bir başka mani örneği: Ey fındığım, fındığım, Dallarına konduğum. Ben sevdim de el aldı, Odur benim yandığım. Kendini göremeden, Zevkini süremeden, Yüzüne bakmak çok güç, Yüreğim titremeden. Demir bilek bükülmez, Taşa buğday ekilmez, Doğrusunu istersen, Bu kadar naz çekilmez. Deniz geçer Sal değil, Sözlerim masal değil, Gönül çarşı pazarda, Satılacak mal değil. |
|
|
|
| Selçuk37 Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
Mehmet37 (10-19-2008)
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yönetici
Ettiği Teşekkür: 590 324 Mesajına 529 Kere Teşekkür Edlidi Konular: 272
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
teşkkürler selçuk emegine sağlık
Deniz geçer Sal değil, Sözlerim masal değil, Gönül çarşı pazarda, Satılacak mal değil.
|
![]() |
| Etiket : devrekani, devrekani yoresinde maniler, gastamonu, gastamonuca, kastamonu mani, kastamonuca, otuzyedi |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|